Sunday, 2 June 2013

Bagaimana kembali muda dalam masa 90 hari dan kekal sihat dengan Produk kesihatan K-Link.

 K-LINK IS THE BEST!!. K-Link Saluran Kesihatan sebenar anda. Hari ini saya ingin berkongsi pengalaman saya mengenai bagaimana saya kekal muda dan kekal sihat walaupun sudah berumur.  Sebenarnnya di Malaysia pada saya Company MLM kesihatan yang paling Ideal dahulu kini dan selamannya ialah K-Link. Sebab-sebab mengapa saya pilih K-Link ialah;

                      1: K-Link ialah syarikat tempatan Malaysia.
                      2: Produk-produk K-Link mempunyai cop HALAL.
                      3: Produk K-Link diperbuat daripada bahan semulajadi.
  
  Saya memilih K-Link sebagai saluran kesihatan saya sebab saya orang Malaysia. Syarikat K-Link ini juga adalah milik anak tempatan Malaysia sendiri.  Manager K-Link sangat-sangat dikenali dan kalau ada apa-apa masalah mengenai produk atau dengan syarikat K-Link, boleh terus menghubungi Manager atau petugas-petugas k-link ini. Tetapi semenjak tahun 2006 dan kini(2013) saya tidak menghadapi apa-apa masalah dengan produk K-Link atau dengan syarikatnnya. Gambar di bawah ialah orang-orang yang menubuhkan K-Link.

          
alamat syarikat K-link ialah 

K-LINK International SDN. BHD. (496046-H) (AJL 931316)Wisma K-LINK
45, Jalan Kuchai Maju 2,
Off Jalan Kuchai Lama, 
58200 Kuala Lumpur,
Malaysia.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai alamat syarikat K-Link dan cawangan-cawangan syarikat K-Link sila klik di sini >>http://www.k-link.com/malay/contact/

      Bagaimana saya tertarik dan memilih syarikat K-Link dan Produk kesihatan K-Link?. Sebabnnya ialah Syarikat K-Link Juga pernah muncul di Tv Malaysia. sila Lihat rakaman video Youtube untuk tv3 k-link Malaysia di bawah.

  

                                          
                                                  Usahawan K-Link Bersama Abd. Kadir TV3 


                                         

                                            
             
                 K-Sistem _ Sistem Pembelajaran MLM _ K-Link International TV3 Baiklah tanpa membuang masa saya akan terangkan bagaimana saya kekal muda dan kekal sihat dengan Produk K-Link.
Produk yang saya gunakan ialah Produk Klorofil K-Link sila lihat di bawah bagaimana produk ini membantu saya kekal muda dan sihat.


Baiklah kita zoom secara dekat pula dengan gambar saya ini


sebelum               selepas


  Ciri-ciri Produk ini ialah air berwarna hijau. ianya berwarna hijau sebab produk klorofil ini diambil daripada pohon alfalfa. Produk Klorofil K-Link ini di ekstrak daripada pohon Alfalfa iaitu dengan mengambil chlorophyll pada daun alfalfa. Anda mesti tak faham kan?. untuk penjelasan lebih lanjut sila lihat gambar di bawah.


                                                                                        Klorofil pada daun Alfalfa                                                                                                 Pohon Alfalfa


                                                                        Klorofil dihasilkan melalui cahaya matahari


Youtube K-link Liquid Chlorophyll (HQ) 
Produk ini mempunyai cop halal

Ciri-ciri dan manfaat Klorofil ini adalah seperti berikut;

iProduk - Minuman Kesihatan - K-LIQUID CHLOROPHYLL

Tiga kebaikan K-Liquid Chlorophyll:

Pembersihan - merujuk kepada detoksifikasi dan penghapusann kotoran dalam badan
Pengawalan - mengimbangkan hormon-hormon serta asid dan alkali dalam badan
Penyuburan - membekalkan nutrien untuk kesihatan darah bagi meningkatkan tahap oksigen dan sel darah merah

Apakah Klorofil?
  
Klorofil merupakan penawar alam semulajadi yang didapati pada pigmen hijau tumbuh-tumbuhan hijau. Dalam proses yang dipanggil “fotosintesis”, klorofil dalam tumbuh-tumbuhan hijau menyerap dan menyimpan tenaga daripada cahaya matahari bersama dengan karbon dioksida di udara, air dan mineral-mineral dari tanah untuk menghasilkan makanan. Tenaga itu diperlukan untuk menukar air dan karbon dioksida menjadi glukosa – sumber utama tenaga untuk semua organisma hidup.

Mengapa Alfalfa?

Alfalfa dipilih kerana ianya mengandungi empat kali ganda lebih klorofil daripada sayur-sayuran lain. Akar-akarnya tumbuh sangat dalam untuk menyerap mineral-mineral seperti kalsium, besi, magnesium dan lain-lain.

Satu sudu besar K-LINK K-Liquid Chlorophyll sama seperti mengambil sayur-sayuran sebanyak 1 kg. Ia adalah sumber nutrien yang penting bagi merangsangkan kesihatan yang baik.

Melawan Radikal Bebas Untuk Mengurangkan Kedutan & Penuaan

 Klorofil dalam alfalfa mengandungi agen anti-oksida yang dapat mengurangkan radikal bebas dalam badan kita. Radikal bebas melemahkan badan dan membuat kita senang menjadi sakit. Radikal bebas adalah unsur oksida aktif yang dihasilkan oleh tubuh kita melalui proses metabolisme pemecahan makanan dan oksigen yang menghapuskan protein, lipid dan DNA. Ini akan mengakibatkan sel-sel biasa berubah dan menyebabkan bermacam-macam penyakit kepada tubuh kita. Radikal bebas adalah punca utama kepada penuaan.

Klorofil sangat kaya dengan:

Zink – Gabungan zink bersama vitamin A menggalakkan kesihatan yang baik 
Selenium – Melindungi dan memperbaharui sel-sel badan
Vitamin E – Anti-penuaan, menyuburkan kulit dan mengaktifkan otak
Vitamin C – Meningkatkan kecergasan dan memiliki unsur-unsur anti-kanser
Vitamin A – Memperkuatkan fungsi jantung dan penglihatan

Lain-lain nutrien termasuklah protein, biotin, asid folik, asid pantotenik dan mineral-mineral seperti kalsium, kobalt, kromium, fosforus, silikon, potassium, mangan, magnesium, besi dan lain-lain.

Menggalakkan Pertumbuhan Sel-sel dan Meningkatkan Sistem Imuniti

Dr. Richard Wilstatter (1915) dan Dr. Hans Fischer (1930) masing-masing telah menerima Anugerah Nobel dalam Jurusan Perubatan dan KImia kerana menemui struktur molekul sel darah merah manusia dan klorofil. Dari sinilah dapat ditunjukkan bagaimana klorofil menggalakkan pertumbuhan sel-sel dan penghasilan sel-sel membantu dalam membina sistem daya ketahanan.

Ciri-ciri Penghasilan Darah

Penerima-penerima Anugerah Nobel, Dr. Richard Wilstatter dan Dr. Hans Fischer juga telah membuat penemuan bahawa terdapat hanya satu perbezaan ketara di antara sel-sel darah merah dan klorofil iaitu klorofil mempunyai atom magnesium di dalam nukleusnya, manakala sel-sel darah merah mempunyai besi. Dengan itu, klorofil dapat membantu dalam kes-kes anemia dan keadaan kekurangan darah.

Membersihkan Badan daripada Racun Serangga dan Sisa-sisa Toksin Perubatan

Pakar pemakanan Prof. Bernard Jensen menjelaskan bahawa klorofil amat berkesan dalam mengurangkan toksin-toksin dari racun serangga dan sisa-sisa perubatan dengan mencucikannya keluar daripada badan. Beliau juga memerhatikan bahawa orang-orang sihat lazimnya mempunyai lebih tinggi jumlah darah berbanding dengan orang yang sakit. Bagaimanapun, selepas mengambil klorofil dengan banyak, jumlah darah pesakit telah bertambah dan kesihatan juga meningkat.

Mengurangkan Masalah Badan

Seorang saintis bernama Offen Krantz mendapati bahawa kebaikan-kebaikan klorofil dapat menolong pesakit-pesakit ulser perut. Klorofil telah menjadi pelengkap perubatan yang diarahkan oleh para doktor bagi pesakit yang mendapat ulser perut.

Memperbaiki Kulit Bermasalah dan Mencantikkan Kulit

Akhbar “The New England Medical Journal” telah melaporkan yang klorofil menolong dalam mengawal masalah-masalah kulit dan jangkitan dalaman. Akhbar “American Journal of Surgery” telah menyiarkan penemuan dari Temle Universiti mengenai penggunaan klorofil dalam penyembuhan luka-luka pembedahan dan keadaan-keadaan lain yang berkaitan.


Add saya di facebook dan dapatkan tips kesihatan harian percuma klik di sini >> https://www.facebook.com/motivasi.klink?ref=tn_tnmnhttps://www.facebook.com/motivasi.klink?ref=tn_tnmn
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai syarikat K-Link sila klik di sini>> http://www.k-link.com/malay/No comments:

Post a Comment